FAQ - Često postavljena pitanja

1. Što je E-autoškola?

E-autoškola je LMS (Learning Management System) tj. sustav za ućenje preko interneta. Temeljen je na sustavu otovrenog koda Moodle i prilagođen je za rad u autoškolama. Omogućuje izvrsnu komunikaciju između predavača i kandidata tijekom teoretskog dijela nastave. Olakšava savladavanje gradiva jer predavač u potpunosti može pratiti napredak kandidata.

2. Od čega se sastoji E-autoškola?

Trenutno su u sustav unesena pitanja kroz koja prolaze kandidati ovisno o kategoriji za koju se osposobljavaju. Pitanja su raspoređena po cjelinama i cjeline se otključavaju kako se prolazi koji dio gradiva. Nakon odslušane kompletne nastave, kandidatima se omogućuje rješavanje pitanja gdje se statistički gledano najviše griješi ili mogu rješavati predispitni test koji simulira pravi test.

Sljedeći korak je unošenje prezentacija koje će vizualno i zvučno dočarati sve teme koje je potrebno odraditi, a određene su nastavnim planom i programom. To će uvelike pomoći svima koji su propustili dio nastave ili nisu u potpunosti razumjeli izneseno gradivo.

3. Tko može koristiti sustav?

Trenutno ovaj sustav za učenje mogu koristiti jedino kandidati Autoškole Topolovec iz Donjeg Miholjca i Autoškole Oprez iz Našica. U bližoj budućnosti sustav će biti ponuđen na korištenje i drugim autoškolama.

4. Kolika je cijena korištenja?

Nula kuna. Polaznici potpuno besplatno mogu koristiti sustav bez ikakvih ograničenja dok god ne polože teoretski dio ispita u autoškoli.

5. Kada mogu koristiti sustav za učenje?

Redovno korištenje je tijekom održavanja nastave, a inače kandidati mogu koristiti sustav u bilo koje vrijeme dana sa bilo kojeg mjesta koje ima pristup internetu, dakle 0-24 sata, 7 dana u tjednu.